Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin blijft stabie terwijl Amerikaanse aandelen naar de bodem zakken

Bitcoin blijft stabie terwijl Amerikaanse aandelen naar de bodem zakken


Doorgaans heeft Bitcoin een hoge correlatie met Amerikaanse aandelen, met name technologieaandelen. De afgelopen 24 uur waren een uitzondering, waarbij Bitcoin bijna op hetzelfde niveau bleef ondanks een zware dag voor Amerikaanse aandelen. Wat er is gebeurd?

Ontkoppeling van Bitcoin

Het afgelopen jaar handelde Bitcoin samen met de aandelenmarkt. Dit komt omdat veel mensen Bitcoin op dezelfde manier bekijken als technische aandelen. Mensen zien het als een zogenaamd risicoactief. Deze activa doen het goed als de economie goed is, maar als het misgaat en mensen het risico willen vermijden, zal Bitcoin de eerste activa zijn die wordt verkocht.

Het verklaart ook de enorme volatiliteit van Bitcoin en waarom de digitale valuta vaak nieuwe all-time highs bereikt vóór de aandelenmarkt en eerder uitbodemt. Het kan zijn dat Bitcoin nu losgekoppeld is van aandelen, maar het kan ook zijn dat Bitcoin het dieptepunt heeft bereikt door het FTX-schandaal. Prijs is uiteindelijk een kwestie van vraag en aanbod. Als verkopers grotendeels uit de markt zijn, is de kans groot dat we de bodem hebben bereikt.


Recessie in 2023

Voor 2023 staat nog een recessie op de agenda, als we Ryan Selkis van Messari Crypto mogen geloven. In zekere zin is het niet verwonderlijk als je bedenkt dat we de afgelopen tien jaar nul rentetarieven hebben gehad. Ongetwijfeld zijn de markt en de economie gekalibreerd of gewend geraakt aan deze lage kapitaalkosten. De rente in de VS stijgt nu in een recordtempo naar 4,25% tot 4,50%, waardoor veel bedrijven die moeten herfinancieren in de problemen kunnen komen.

Dat zou kunnen leiden tot faillissementen, wat de werkloosheid zou kunnen opdrijven, wat het uiteindelijke doel van de Fed is. Hogere werkloosheid betekent lagere uitgaven, wat een dempend effect heeft op de inflatie. De Amerikaanse centrale bank heeft meerdere keren gezegd dat ze de rente zullen blijven verhogen of de rente on hold zullen houden totdat ze de inflatie daadwerkelijk onder controle hebben.

Uiteindelijk is het moeilijk in te schatten in hoeverre dit waar is. De Fed moet deze duidelijke taal spreken. Als ze laten zien dat ze zelf bang zijn voor een recessie en mogelijk het roer moeten omgooien, verdampt het vertrouwen van de markt. Bluffen is ook een manier om de inflatie onder controle te houden, wat de Fed lijkt te doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit