Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin blijft stabie terwijl Amerikaanse aandelen naar de bodem zakken

Bitcoin blijft stabie terwijl Amerikaanse aandelen naar de bodem zakken


Doorgaans heeft Bitcoin een hoge correlatie met Amerikaanse aandelen, met name technologieaandelen. De afgelopen 24 uur waren een uitzondering, waarbij Bitcoin bijna op hetzelfde niveau bleef ondanks een zware dag voor Amerikaanse aandelen. Wat er is gebeurd?

Ontkoppeling van Bitcoin

Het afgelopen jaar handelde Bitcoin samen met de aandelenmarkt. Dit komt omdat veel mensen Bitcoin op dezelfde manier bekijken als technische aandelen. Mensen zien het als een zogenaamd risicoactief. Deze activa doen het goed als de economie goed is, maar als het misgaat en mensen het risico willen vermijden, zal Bitcoin de eerste activa zijn die wordt verkocht.

Het verklaart ook de enorme volatiliteit van Bitcoin en waarom de digitale valuta vaak nieuwe all-time highs bereikt vóór de aandelenmarkt en eerder uitbodemt. Het kan zijn dat Bitcoin nu losgekoppeld is van aandelen, maar het kan ook zijn dat Bitcoin het dieptepunt heeft bereikt door het FTX-schandaal. Prijs is uiteindelijk een kwestie van vraag en aanbod. Als verkopers grotendeels uit de markt zijn, is de kans groot dat we de bodem hebben bereikt.


Recessie in 2023

Voor 2023 staat nog een recessie op de agenda, als we Ryan Selkis van Messari Crypto mogen geloven. In zekere zin is het niet verwonderlijk als je bedenkt dat we de afgelopen tien jaar nul rentetarieven hebben gehad. Ongetwijfeld zijn de markt en de economie gekalibreerd of gewend geraakt aan deze lage kapitaalkosten. De rente in de VS stijgt nu in een recordtempo naar 4,25% tot 4,50%, waardoor veel bedrijven die moeten herfinancieren in de problemen kunnen komen.

Dat zou kunnen leiden tot faillissementen, wat de werkloosheid zou kunnen opdrijven, wat het uiteindelijke doel van de Fed is. Hogere werkloosheid betekent lagere uitgaven, wat een dempend effect heeft op de inflatie. De Amerikaanse centrale bank heeft meerdere keren gezegd dat ze de rente zullen blijven verhogen of de rente on hold zullen houden totdat ze de inflatie daadwerkelijk onder controle hebben.

Uiteindelijk is het moeilijk in te schatten in hoeverre dit waar is. De Fed moet deze duidelijke taal spreken. Als ze laten zien dat ze zelf bang zijn voor een recessie en mogelijk het roer moeten omgooien, verdampt het vertrouwen van de markt. Bluffen is ook een manier om de inflatie onder controle te houden, wat de Fed lijkt te doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr