Doorgaan naar hoofdcontent

Zijn we getuige van de geboorte van een nieuwe generatie Community NFT's met PandaDAO?

Zijn we getuige van de geboorte van een nieuwe generatie Community NFT's met PandaDAO
Community NFT's hebben een nieuw model nodig

Na een paar jaar van explosieve groei en verbluffende succesverhalen is er veel turbulentie ontstaan in de NFT-scene. De laatste tijd zijn er schokkende verhalen verschenen over beleggers die grote bedragen hebben betaald voor NFT's en vervolgens vol afschuw toekeken hoe de waarde tot nul daalde.

De problemen die de NFT-ruimte ondervindt, zijn vergelijkbaar met die van de cryptosector. Met name succesverhalen zoals BAYC hebben geleid tot de snelle oprichting van talloze nieuwe NFT gemeenschappen en projecten. Sommige daarvan, inderhaast opgezet, werden niet ondersteund door een duurzaam liquiditeitsmodel. Andere waren eenvoudigweg "rug pulls".

Afgezien van de tragische financiële verliezen van gewone mensen die hun vertrouwen in NFT's stelden, kunnen dit soort mislukkingen en zwendel de sector op lange termijn onherstelbare schade toebrengen. Uit een recent onderzoek blijkt dat de publieke opinie over de vraag of NFT's een goede investering zijn, nu afneemt. Aangezien slechts een klein deel van het publiek momenteel NFT's bezit, is dit een slecht teken voor de groeivooruitzichten van de sector.

NFT's kunnen op lange termijn alleen gedijen als de mensen vertrouwen hebben in de gemeenschappen die ze uitgeven en verhandelen. Dit betekent dat toekomstige NFT-projecten een technische en financiële architectuur nodig hebben die de NFT's beschermt tegen waardedalingen.

Er zijn tekenen dat een nieuwe generatie community NFT-projecten volgens dit principe wordt opgebouwd. Een daarvan is de Random Panda Club (RPC) NFT van PandaDAO. De bredere Pandaverse, met de nadruk op het bouwen van rijke, op NFT gebaseerde creatieve intellectuele eigendom, heeft een reeks producten en diensten op hun ontwikkelingsplan staan.

Wat RPC NFT's zo anders maakt is de code die PandaDAO implementeert voor de lancering en toekomstige verhandeling van de collectie. Het PandaDAO team gelooft volledig in de filosofie dat "code wet is", en ze hebben het gebruikt om een swap protocol te creëren, ERC721P, dat de investeringen van gebruikers en de liquiditeit van de gemeenschap zal beschermen door de NFT's een intrinsieke waarde te geven.

U kunt hier en hier meer lezen over de technische dimensies van het project. De twee kenmerken van het projectprotocol die waarschijnlijk de aandacht van NFT-verzamelaars zullen trekken, zijn de contracten Swap en Reborn.

Het Swap-contract draait om eerlijkheid. Volgens het protocol wordt elke geslagen RPC NFT gekoppeld aan 50.000 $PANDA. Iedereen die een NFT bezit kan deze inwisselen voor 50.000 $PANDA op de gedecentraliseerde beurs van de gemeenschap. Omgekeerd kan iedereen die 50.000 $PANDA bezit deze inwisselen voor één RPC NFT. Het protocol zorgt ervoor dat de NFT's die gebruikers uitgeven tijdens ruiltransacties volledig willekeurig zijn - en het is ontworpen om te voorkomen dat slechte actoren oneerlijke toegang krijgen tot de zeldzaamste NFT's tijdens het muntproces.

De PandaDAO gemeenschap zal een vaste prijs voor het terugkopen van $PANDA tokens aanbieden tegen een tarief van $0,005 per $PANDA. Dit betekent dat elke RPC NFT altijd een waarde heeft van ten minste $250. Het slimme van het systeem is dat het de waarde van de NFT's garandeert en tegelijkertijd veel ruimte creëert voor arbitrage tussen de gedecentraliseerde beurs van de gemeenschap en sites zoals OpenSea, waardoor de marktprijzen van de NFT's kunnen stijgen.

Met het Reborn-contract daarentegen kunnen gebruikers een NFT die zij bezitten 1:1 ruilen tegen een andere NFT in de pool van de gemeenschap. De code zorgt ervoor dat de selectie van de nieuwe NFT die de gebruiker krijgt in ruil voor de oude volledig willekeurig is: Gebruikers kunnen een zeldzamere NFT krijgen, of niet. De functie is ontworpen om gebruikers die niet-zeldzame NFT's of NFT's die ze beu zijn geworden in staat te stellen een betekenisvol belang in de gemeenschap te houden. Het voorkomt ook waardedalingen veroorzaakt door het dumpen van ongewenste NFT's. Interessant is dat PandaDAO van plan is NFT's van andere projecten (BAYC en Doodles, bijvoorbeeld) op te nemen in de pool van NFT's voor willekeurige 1:1 uitwisseling.


Om ervoor te zorgen dat de liquiditeit van het project gezond blijft, brengen Swap- en Reborn-contracten een behandelingsvergoeding van 7,5% van de ankerprijs van de NFT met zich mee. De helft daarvan gaat naar de verhoging van de ankerprijs van de NFT, terwijl de andere helft naar de gemeenschapskas gaat.

Kijken we naar een blauwdruk voor de toekomst?

Deze twee centrale kenmerken van ERC721P hebben het potentieel om belangrijke problemen op te lossen die sommige community NFT-projecten in het verleden hebben geteisterd, met name slechte liquiditeit door dalingen van de bodemprijs, gaming van het muntsysteem door slechte actoren, en frustratie en/of dumping door gebruikers die niet-zeldzame NFT's moeten aanhouden of NFT's die hun esthetische waarde voor de gebruiker hebben verloren. Het zal interessant zijn om te zien hoe het RPC-project zich de komende jaren zal ontwikkelen. Als ERC721P de problemen aanpakt die sommige recente NFT-projecten hebben getroffen, kunnen we misschien kijken naar een duurzaam model voor een nieuwe generatie van door de gemeenschap geleide NFT's.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr