Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is er aan de hand met de Britse pond?

 
Het Britse pond heeft ten opzichte van de Amerikaanse dollar een dieptepunt bereikt. De Britse munt daalde maandag met ruim 4% naar 1,03 dollar, de laagste stand ooit. De oorzaak van de scherpe daling is het pakket aan belastingverlagingen van de nieuwe Britse regering. 


Het pond had de daling vrijdag al ingezet nadat de kersverse Britse minister van Financiën, Kwasi Kwarteng, zijn begroting had gepresenteerd. Daarin kondigde hij belastingverlagingen ten waarde van zo'n 45 miljard pond (49,5 miljard euro) aan. Die worden gefinancierd door geld te lenen. 


Het pakket leidde tot bezorgde reacties onder investeerders. Zij verwachten dat de belastingverlagingen het inflatievuur verder aanwakkeren. De prijzen waren in augustus 9,9% hoger dan vorig jaar en naar verwachting zal de inflatie in het Verenigd Koninkrijk alleen maar toenemen. Met als gevolg dat de centrale bank verder moet ingrijpen, wat de economie weer remt. 


Minister Kwarteng zei zondag, toen hij geconfronteerd werd met de paniekreacties van vrijdag, dat hij niet van plan is om van koers te veranderen. Sterker nog, hij zei dat de regering van plan is om meer belastingen te verlagen. Dit leidde maandag tot de verdere waardedaling van het pond. 


Het Britse pond daalde bij de opening van de handel met een kleine 5% naar 1,03 dollar. Rond 16.00 uur (Nederlandse tijd) lag hij weer wat hoger, op 1.0856 dollar.


Hoe vindt jij dat het Britse ministerie ermee omgaat?
laat het ons weten in de comments!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit