Doorgaan naar hoofdcontent

President Nayib Bukele Bitcoin

President Nayib Bukele wilt nu iedere dag 1 Bitcoin kopen namens El Salvador


El Salvador was het eerste land dat Bitcoin (BTC) toestond als wettelijke betaalmiddel. En ze blijven deze cryptocurrency nog steeds trouw na de verslechterde periode van Bitcoin, sterker nog de president van El Salvador heeft bekend gemaakt dat elke dag er minimaal 1 Bitcoin wordt gekocht. 

El Salvador staat in de min

El Salvador stond het afgelopen jaar sowieso in de rode cijfers voor aankopen. De 2.381 bitcoins die het tot nu toe heeft gekocht, vertegenwoordigen een gemiddelde aankoopprijs van $ 43.357 op de balans. In totaal heeft het land $ 103,23 miljoen uitgegeven aan Bitcoin-investeringen. De waarde van die bitcoin is momenteel ongeveer $39,4 miljoen.


Vanaf vandaag komt door dus in ieder geval een Bicoin bij. Daarme hoopt Nayib de gemiddelde aankooprijs te verlagen maar toch nog steeds te laten zien dat hij in de toekomst van Bitcoin gelooft en te ondersteunen. Daarnaast is de President ookal bezig met het leger dat die ook regelmatig Bitcoin kopen en zo streven voor een stijging van de Bitcoin koers.

Het gaat echter nog niet zo soepeltjes

Overigens is de acceptatie van Bitcoin in El Salvador niet soepel verlopen. Bitcoin-journalist Joe Nakamoto probeerde eerder deze week een paar keer in bitcoin te betalen, maar dat lukte niet zo goed. In het eerste geval probeerde hij via het Lightning Network een ober bij een restaurant een fooi te geven, maar dat bleek een QR-code te zijn voor een gewone Bitcoin-transactie. Als gevolg van deze actie werd Joe Nakamoto transactiekosten in rekening gebracht van 10.000 Satoshi, wat natuurlijk niet de bedoeling was. Later die dag ging de bitcoin-verslaggever lunchen in een restaurant dat bitcoin accepteerde. Toen hij echter wilde betalen, moest de ober een kwartier zoeken naar een apparaat dat dit zou toestaan. Uiteindelijk moest hij zijn buurman vragen om via de Chivo-portemonnee te betalen.

Dit laat zien dat de adoptie van Bitcoin op dit moment nog geen grootschalig succes is in El Salvador. Op zich is dat ook niet vreemd, omdat Bitcoin momenteel vooral goed functioneert als spaarmiddel. De meeste mensen in El Salvador hebben waarschijnlijk ook niet de ruimte om in Bitcoin te investeren, waardoor het vooral enkele schaarse Bitcoin-toeristen zijn die van die optie gebruik willen maken.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Zo kan Shiba Inu $1 aantikken

  Na de enorme stijging van Bitcoin (BTC) in de aanloop naar de oude recordhoogte, heerst er opnieuw een golf van optimisme in de wereld van cryptocurrencies. Te midden van deze hernieuwde opleving staat Shiba Inu (SHIB) op het punt om opnieuw in de schijnwerpers te staan. Deze munt, die tijdens de laatste bullmarkt veel aandacht kreeg, wordt door velen genoemd als een potentiële topperformer in de nabije toekomst. Maar hoe realistisch is het eigenlijk dat SHIB de grens van $1 zal doorbreken? Van een simpele grap tot een belangrijke speler in de wereld van Cryptocurrency. Shiba Inu heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan sinds de hoogtijdagen van de vorige bullmarkt. Ooit beschouwd als niets meer dan een meme coin en gestart als een grap, heeft SHIB zich ontwikkeld tot een cryptocurrency met concrete toepassingen. Dankzij de inspanningen van de ontwikkelaars kunnen houders van SHIB nu deelnemen aan yield farming, NFT's verhandelen en profiteren van andere voordelen binnen de

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit

De Ethereum-prijs blijft stijgen, zelfs met FUD door het onderzoek van de SEC, en heeft een toename van 10% gezien.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voert momenteel een onderzoek uit naar Ether, de digitale valuta van het Ethereum-platform, om te bepalen of het als een security wordt beschouwd. Deze ontwikkeling zou de toekomstige regulering van Ethereum kunnen beïnvloeden.🔮 Het onderzoek naar Ether is van belang omdat securities onder de jurisdictie van de SEC vallen. Het is algemeen bekend dat deze instantie een kritische benadering heeft ten opzichte van cryptovaluta's. Er zijn momenteel nog geen daadwerkelijke Ethereum ETF's beschikbaar. In januari keurde de SEC ETF's goed die gekoppeld zijn aan de Bitcoin-koers. Deze fondsen worden op de beurs verhandeld en volgen de waarde van een onderliggende asset, in dit geval Bitcoin. Voor Ethereum waren er al vergelijkbare fondsen op futures contracten, maar er waren nog geen ETF's die rechtstreeks de koers van ETH volgden. Medio mei nadert de deadline voor het goedkeuren van dergelijke ETH-ETF's. Sommige expe