Doorgaan naar hoofdcontent

President Nayib Bukele Bitcoin

President Nayib Bukele wilt nu iedere dag 1 Bitcoin kopen namens El Salvador


El Salvador was het eerste land dat Bitcoin (BTC) toestond als wettelijke betaalmiddel. En ze blijven deze cryptocurrency nog steeds trouw na de verslechterde periode van Bitcoin, sterker nog de president van El Salvador heeft bekend gemaakt dat elke dag er minimaal 1 Bitcoin wordt gekocht. 

El Salvador staat in de min

El Salvador stond het afgelopen jaar sowieso in de rode cijfers voor aankopen. De 2.381 bitcoins die het tot nu toe heeft gekocht, vertegenwoordigen een gemiddelde aankoopprijs van $ 43.357 op de balans. In totaal heeft het land $ 103,23 miljoen uitgegeven aan Bitcoin-investeringen. De waarde van die bitcoin is momenteel ongeveer $39,4 miljoen.


Vanaf vandaag komt door dus in ieder geval een Bicoin bij. Daarme hoopt Nayib de gemiddelde aankooprijs te verlagen maar toch nog steeds te laten zien dat hij in de toekomst van Bitcoin gelooft en te ondersteunen. Daarnaast is de President ookal bezig met het leger dat die ook regelmatig Bitcoin kopen en zo streven voor een stijging van de Bitcoin koers.

Het gaat echter nog niet zo soepeltjes

Overigens is de acceptatie van Bitcoin in El Salvador niet soepel verlopen. Bitcoin-journalist Joe Nakamoto probeerde eerder deze week een paar keer in bitcoin te betalen, maar dat lukte niet zo goed. In het eerste geval probeerde hij via het Lightning Network een ober bij een restaurant een fooi te geven, maar dat bleek een QR-code te zijn voor een gewone Bitcoin-transactie. Als gevolg van deze actie werd Joe Nakamoto transactiekosten in rekening gebracht van 10.000 Satoshi, wat natuurlijk niet de bedoeling was. Later die dag ging de bitcoin-verslaggever lunchen in een restaurant dat bitcoin accepteerde. Toen hij echter wilde betalen, moest de ober een kwartier zoeken naar een apparaat dat dit zou toestaan. Uiteindelijk moest hij zijn buurman vragen om via de Chivo-portemonnee te betalen.

Dit laat zien dat de adoptie van Bitcoin op dit moment nog geen grootschalig succes is in El Salvador. Op zich is dat ook niet vreemd, omdat Bitcoin momenteel vooral goed functioneert als spaarmiddel. De meeste mensen in El Salvador hebben waarschijnlijk ook niet de ruimte om in Bitcoin te investeren, waardoor het vooral enkele schaarse Bitcoin-toeristen zijn die van die optie gebruik willen maken.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr