Doorgaan naar hoofdcontent

FTX Accounts Drainer ruilt miljoenen aan gestolen crypto, en wordt 35e grootste Ether houder


CDCROP: Polynetwork Hacker (Adam Levine/CoinDesk)

 $ Inbreuk van 600 miljoen

 Degene die vorige week achter de $ 600 miljoen inbreuk op cryptocurrency-uitwisseling FTX zat, begon tijdens de Europese ochtend op dinsdag miljoenen dollars aan gestolen fondsen te verplaatsen.

Het geld werd eind vrijdag uit de crypto-portemonnee van FTX gehaald. Kort daarna zei de uitwisseling op zijn officiële Telegram-kanaal dat het was gecompromitteerd en instrueerde gebruikers geen nieuwe upgrades te installeren en alle FTX-apps te verwijderen.

$27 miljoen overgemaakt

Meerdere adressen die zijn verbonden met accounttrechters hebben vandaag meer dan 21.555 ether (ETH), of meer dan $ 27 miljoen, naar één enkel adres overgemaakt. Deze werden later geconverteerd naar de stablecoin DAI op exchange-service CowSwap, blijkt uit blockchain-gegevens.

Het adres vergaarde in verschillende transacties meer dan 48 miljoen dollar aan DAI en wisselde dat allemaal om in 37.000 ether. Het adres bezit nu meer dan 288.000 ether en is de 35e grootste eigenaar van de cryptocurrency, zo blijkt uit blockchaingegevens van beveiligingsbedrijf PeckShield.

Afzonderlijk werden enkele van de gestolen 7.420 BNB-tokens, ter waarde van meer dan $ 2 miljoen, ingewisseld voor 1.500 ether met behulp van PancakeSwap, een op BNB-keten gebaseerde uitwisseling. De exploitant overbrugt vervolgens de geconverteerde ether naar het Ethereum-netwerk.


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit