Doorgaan naar hoofdcontent

Coinbase & Google gaan samen cryptobetalingen voor cloudservices aanbieden.

Coinbase & Google gaan samen cryptobetalingen voor cloudservices aanbieden. 


Coinbase en Google hebben nieuwe plannen aangekondigd voor een reeds gevormd strategisch partnerschap. Hierdoor kunnen sommige klanten vanaf begin 2023 voor cloudservices betalen via crypto. Later wilden ze deze functie voor iedereen uitrollen.

Gelimiteerd aantal Crypto

Volgens een bedrijfsblogpost zal Coinbase betalingen accepteren en Google Cloud gebruiken om blockchain-gegevens te verwerken, terwijl het ook zijn glasvezelnetwerk gebruikt om zijn wereldwijde bereik te vergroten.

In eerste instantie kan slechts een beperkt aantal cryptocurrencies worden gebruikt om betalingen te doen. De verwachting is dat het aantal cryptocurrencies in de toekomst zal toenemen. Met name het handelsplatform van Coinbase is geïntegreerd in verschillende platforms, met name Shopify.

Op hun beurt kunnen blockchain-ontwikkelaars profiteren van de openbare BigQuery gecodeerde datasets van Google. Deze worden mogelijk gemaakt door de cloudknooppunten van Coinbase en zijn ontworpen om het proces van het bouwen van gedecentraliseerde applicaties te vereenvoudigen.

Profiteren van diensten

Google zal op zijn beurt Coinbase Prime gaan gebruiken voor al zijn institutionele crypto-gerelateerde diensten, zoals bewaring en rapportage.

Het doel van Google Cloud is om het voor klanten gemakkelijk te maken om gebruik te maken van zijn diensten, zegt Google Cloud CEO Thomas Kurian.

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr