Doorgaan naar hoofdcontent

XRP Prijsvoorspelling - Zal XRP deze week naar $1 springen?


Ripple's XRP token staat weer in de belangstelling met een versterking van de technische analyse vooruitzichten voor de token. Tegelijkertijd worden beleggers hoopvoller dat een lange juridische strijd met Amerika's financiële toezichthouder binnenkort kan eindigen en dat XRP daardoor mogelijk omhoog schiet.

Vanuit een technisch analysestandpunt voor de langere termijn lijkt de XRP-token nu sterker dan in lange tijd, ondanks de dalende prijzen op maandag en dinsdag deze week. Op de weekgrafiek is een duidelijke uptrend ontstaan nadat de token op 22 september sterk omhoog handelde.

Door de verrassende prijsactie werden ook belangrijke prijsniveaus doorbroken, waarbij de token op 23 september door het $0,50-niveau brak. Uiteraard zou het volgende belangrijke psychologische niveau daarna $1 zijn.


XRP-weekgrafiek. Bron: TradingView

Toch betekent een stijging naar $1 - een belangrijk niveau waar veel XRP-houders op wachten - dat de prijs in slechts één week zou moeten verdubbelen. Een dergelijke stijging zou verrassend zijn aangezien de algemene cryptomarkt in bearish territorium blijft.

Dat gezegd zijnde, heeft XRP een aantal interessante ontwikkelingen voor zich vanuit een fundamenteel standpunt. Eerst en vooral zou Ripple's lange juridische strijd met de SEC binnenkort tot een einde kunnen komen met een voor Ripple gunstige uitkomst.

beter uitgelegd heeft een rechter van het U.S. District Court de pogingen van de SEC om documenten in de zaak achter te houden, terzijde geschoven. De documenten, geschreven door voormalig SEC-directeur William Hinman, hebben betrekking op een toespraak waarin wordt betoogd dat BTC en ETH geen effecten zijn - een belangrijk argument dat Ripple ook heeft gebruikt in verband met de status van XRP.

Ten tweede kwam er vandaag onverwachte hulp van Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson, die afgelopen weekend zei dat hij XRP ziet als een commodity en niet als een effect. Dat onderscheid is de afgelopen jaren uiterst belangrijk geworden in de crypto-industrie, gezien het feit dat classificatie als een effect veel meer regelgevend toezicht met zich mee zou brengen.

Om precies te zijn kan Hoskinson zijn eigen redenen hebben om dit te zeggen, aangezien zijn eigen ADA-token ook te maken kan krijgen met regelgevingsproblemen als het wordt geclassificeerd als een effect. Naast XRP zei Hoskinson dat hetzelfde zou gelden voor de meerderheid van laag 1 tokens, zoals ETH, SOL en meer.

Eind vorige maand brak XRP voor het eerst sinds mei door het niveau van $0,50, wat de hoop aanwakkerde dat de token binnenkort tot $3 zou kunnen oplopen.

Bij het ter perse gaan om 10:40 UTC handelde XRP op $0,4815, 6,8% lager in de afgelopen 24 uur, maar nog steeds 4,1% hoger op 7-daagse basis.

Hoe denken jullie dat het zal aflopen met de koers van de XRP ? laat het weten in de comments!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit