Doorgaan naar hoofdcontent

XRP Prijsvoorspelling - Zal XRP deze week naar $1 springen?


Ripple's XRP token staat weer in de belangstelling met een versterking van de technische analyse vooruitzichten voor de token. Tegelijkertijd worden beleggers hoopvoller dat een lange juridische strijd met Amerika's financiële toezichthouder binnenkort kan eindigen en dat XRP daardoor mogelijk omhoog schiet.

Vanuit een technisch analysestandpunt voor de langere termijn lijkt de XRP-token nu sterker dan in lange tijd, ondanks de dalende prijzen op maandag en dinsdag deze week. Op de weekgrafiek is een duidelijke uptrend ontstaan nadat de token op 22 september sterk omhoog handelde.

Door de verrassende prijsactie werden ook belangrijke prijsniveaus doorbroken, waarbij de token op 23 september door het $0,50-niveau brak. Uiteraard zou het volgende belangrijke psychologische niveau daarna $1 zijn.


XRP-weekgrafiek. Bron: TradingView

Toch betekent een stijging naar $1 - een belangrijk niveau waar veel XRP-houders op wachten - dat de prijs in slechts één week zou moeten verdubbelen. Een dergelijke stijging zou verrassend zijn aangezien de algemene cryptomarkt in bearish territorium blijft.

Dat gezegd zijnde, heeft XRP een aantal interessante ontwikkelingen voor zich vanuit een fundamenteel standpunt. Eerst en vooral zou Ripple's lange juridische strijd met de SEC binnenkort tot een einde kunnen komen met een voor Ripple gunstige uitkomst.

beter uitgelegd heeft een rechter van het U.S. District Court de pogingen van de SEC om documenten in de zaak achter te houden, terzijde geschoven. De documenten, geschreven door voormalig SEC-directeur William Hinman, hebben betrekking op een toespraak waarin wordt betoogd dat BTC en ETH geen effecten zijn - een belangrijk argument dat Ripple ook heeft gebruikt in verband met de status van XRP.

Ten tweede kwam er vandaag onverwachte hulp van Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson, die afgelopen weekend zei dat hij XRP ziet als een commodity en niet als een effect. Dat onderscheid is de afgelopen jaren uiterst belangrijk geworden in de crypto-industrie, gezien het feit dat classificatie als een effect veel meer regelgevend toezicht met zich mee zou brengen.

Om precies te zijn kan Hoskinson zijn eigen redenen hebben om dit te zeggen, aangezien zijn eigen ADA-token ook te maken kan krijgen met regelgevingsproblemen als het wordt geclassificeerd als een effect. Naast XRP zei Hoskinson dat hetzelfde zou gelden voor de meerderheid van laag 1 tokens, zoals ETH, SOL en meer.

Eind vorige maand brak XRP voor het eerst sinds mei door het niveau van $0,50, wat de hoop aanwakkerde dat de token binnenkort tot $3 zou kunnen oplopen.

Bij het ter perse gaan om 10:40 UTC handelde XRP op $0,4815, 6,8% lager in de afgelopen 24 uur, maar nog steeds 4,1% hoger op 7-daagse basis.

Hoe denken jullie dat het zal aflopen met de koers van de XRP ? laat het weten in de comments!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr