Doorgaan naar hoofdcontent

McDonald´s gaat Bitcoin en Tether gebruiken als een betaal methode in een Zwitserse stad!

McDonald´s gaat Bitcoin en Tether gebruiken als een betaal methode in een Zwitserse stad!De ´s werelds bekende fastfoodketen McDonalds´s is tot besluit gekomen om Bitcoin en Tether (crypto currencies) te gebuiken als een van de betaal methodes in het stad Lugano. Lugano ligt in Zwitserland aan de grens met meer dan 60.000 inwoners, dat een plekje lijkt te krijgen voor crypto-liefhebbers. 

Naast Bitcoin aldus ook Tether!

Een video gedeeld op Twitter laat zien dat eten kan worden besteld bij de digitale betaalpalen van McDonald's en kan worden betaald in bitcoin via een mobiele app. Naast het Bitcoin-symbool zal ook het Tether-logo (USDT) verschijnen, wat niet verwonderlijk is aangezien de stad Lugano in maart 2022 aankondigde Bitcoin-, Tether- en LVGA-tokens als wettig betaalmiddel te accepteren.

In maart ondertekende de Zwitserse stad opnieuw een memorandum van overeenstemming met Tether Operations Limited, waarmee het een zogenaamd "Plan B" lanceerde.

Volgens rapporten heeft Tether 2 fondsen gecreëerd in het kader van het plan, een investeringspool van CHF 100 miljoen voor crypto-startups en een fonds van CHF 3 miljoen om de acceptatie van cryptocurrency in winkels en bedrijven aan te moedigen.

Lugano zal ook mogelijk maken voor de lokale inwoners om hun belastingen, parkeerkaarten, openbare diensen en studie kosten voor studenten te betalen met crypto. Het crypto project wordt aldus uitgebreider dan verwacht. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit