Doorgaan naar hoofdcontent

McDonald´s gaat Bitcoin en Tether gebruiken als een betaal methode in een Zwitserse stad!

McDonald´s gaat Bitcoin en Tether gebruiken als een betaal methode in een Zwitserse stad!De ´s werelds bekende fastfoodketen McDonalds´s is tot besluit gekomen om Bitcoin en Tether (crypto currencies) te gebuiken als een van de betaal methodes in het stad Lugano. Lugano ligt in Zwitserland aan de grens met meer dan 60.000 inwoners, dat een plekje lijkt te krijgen voor crypto-liefhebbers. 

Naast Bitcoin aldus ook Tether!

Een video gedeeld op Twitter laat zien dat eten kan worden besteld bij de digitale betaalpalen van McDonald's en kan worden betaald in bitcoin via een mobiele app. Naast het Bitcoin-symbool zal ook het Tether-logo (USDT) verschijnen, wat niet verwonderlijk is aangezien de stad Lugano in maart 2022 aankondigde Bitcoin-, Tether- en LVGA-tokens als wettig betaalmiddel te accepteren.

In maart ondertekende de Zwitserse stad opnieuw een memorandum van overeenstemming met Tether Operations Limited, waarmee het een zogenaamd "Plan B" lanceerde.

Volgens rapporten heeft Tether 2 fondsen gecreëerd in het kader van het plan, een investeringspool van CHF 100 miljoen voor crypto-startups en een fonds van CHF 3 miljoen om de acceptatie van cryptocurrency in winkels en bedrijven aan te moedigen.

Lugano zal ook mogelijk maken voor de lokale inwoners om hun belastingen, parkeerkaarten, openbare diensen en studie kosten voor studenten te betalen met crypto. Het crypto project wordt aldus uitgebreider dan verwacht. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr