Doorgaan naar hoofdcontent

Google gaat cryptocurrencies accepteren voor cloud-diensten


Google Cloud breidt blockchain dienstverlening verder uit
Naarmate cryptocurrency populairder wordt, beginnen steeds meer bedrijven het te accepteren als betaling voor goederen en diensten. Door de wijdverspreide toepassing van cryptocurrency heeft het een plaats gekregen in de reguliere financiële wereld, waarbij instellingen als BlackRock en JPMorgan interesse tonen. Nu is echter nog een gigant toegetreden tot de wereld van cryptocurrency-betalingen, namelijk Google.

Google’s nieuwste partnerschap met Amerika’s grootste cryptocurrency-beurs Coinbase lijkt namelijk te hinten op een sterkere betrokkenheid bij cryptocurrencies. De overeenkomst, die dinsdag werd aangekondigd tijdens het “Google Cloud Next 2022 evenement” in Californië, zal bijdragen aan het succes van beide bedrijven.

Klanten van Google zullen door de samenwerking kunnen betalen voor de cloud-gebaseerde diensten van het bedrijf met cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Dit zal worden geholpen door Coinbase Commerce en is op dit moment alleen beschikbaar voor enkele activa. Op het moment van schrijven ondersteunt Coinbase Commerce tien cryptocurrencies.

Met de groeiende populariteit van cryptocurrencies zetten bedrijven die zich ermee bezighouden een gediversifieerd systeem op voor hun klanten, vooral als het gaat om betalingen. De verandering van Google zal de tech-gigant helpen zijn concurrenten te overtreffen in de zakelijke cloudsector, omdat de meeste bedrijven die vergelijkbare diensten leveren zich nog niet zo op de cryptocurrency-gemeenschap hebben gericht.

Google is van plan het nieuwe beleid voor geselecteerde klanten begin 2023 in te voeren, aldus de aankondiging. Het zal echter na verloop van tijd voor meer klanten beschikbaar komen. Volgens recente cijfers is de cloudonderneming van Google momenteel goed voor 9% van de inkomsten van Alphabet. Deze samenwerking met Coinbase zal zeker nog meer gebruikers aantrekken.

De nieuw opgezette samenwerking tussen Google en Coinbase geeft Web3-ontwikkelaars toegang tot BigQuery, Google’s data warehouse. Dit initiatief wordt aangedreven door niemand minder dan Coinbase Cloud Nodes. Google is tevens van plan om gebruik te maken van de diensten van Coinbase Prime, waaronder bewaring en rapportage voor digitale activadiensten die speciaal voor instellingen zijn ontworpen.Na een samenwerking met Google heeft Coinbase besloten zijn datagerelateerde toepassingen te verplaatsen van het cloudplatform van Amazon Web Services naar Google. Coinbase heeft jarenlang gebruik gemaakt van AWS, dus deze verschuiving zal belangrijk zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr