Doorgaan naar hoofdcontent

Google gaat cryptocurrencies accepteren voor cloud-diensten


Google Cloud breidt blockchain dienstverlening verder uit
Naarmate cryptocurrency populairder wordt, beginnen steeds meer bedrijven het te accepteren als betaling voor goederen en diensten. Door de wijdverspreide toepassing van cryptocurrency heeft het een plaats gekregen in de reguliere financiële wereld, waarbij instellingen als BlackRock en JPMorgan interesse tonen. Nu is echter nog een gigant toegetreden tot de wereld van cryptocurrency-betalingen, namelijk Google.

Google’s nieuwste partnerschap met Amerika’s grootste cryptocurrency-beurs Coinbase lijkt namelijk te hinten op een sterkere betrokkenheid bij cryptocurrencies. De overeenkomst, die dinsdag werd aangekondigd tijdens het “Google Cloud Next 2022 evenement” in Californië, zal bijdragen aan het succes van beide bedrijven.

Klanten van Google zullen door de samenwerking kunnen betalen voor de cloud-gebaseerde diensten van het bedrijf met cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Dit zal worden geholpen door Coinbase Commerce en is op dit moment alleen beschikbaar voor enkele activa. Op het moment van schrijven ondersteunt Coinbase Commerce tien cryptocurrencies.

Met de groeiende populariteit van cryptocurrencies zetten bedrijven die zich ermee bezighouden een gediversifieerd systeem op voor hun klanten, vooral als het gaat om betalingen. De verandering van Google zal de tech-gigant helpen zijn concurrenten te overtreffen in de zakelijke cloudsector, omdat de meeste bedrijven die vergelijkbare diensten leveren zich nog niet zo op de cryptocurrency-gemeenschap hebben gericht.

Google is van plan het nieuwe beleid voor geselecteerde klanten begin 2023 in te voeren, aldus de aankondiging. Het zal echter na verloop van tijd voor meer klanten beschikbaar komen. Volgens recente cijfers is de cloudonderneming van Google momenteel goed voor 9% van de inkomsten van Alphabet. Deze samenwerking met Coinbase zal zeker nog meer gebruikers aantrekken.

De nieuw opgezette samenwerking tussen Google en Coinbase geeft Web3-ontwikkelaars toegang tot BigQuery, Google’s data warehouse. Dit initiatief wordt aangedreven door niemand minder dan Coinbase Cloud Nodes. Google is tevens van plan om gebruik te maken van de diensten van Coinbase Prime, waaronder bewaring en rapportage voor digitale activadiensten die speciaal voor instellingen zijn ontworpen.Na een samenwerking met Google heeft Coinbase besloten zijn datagerelateerde toepassingen te verplaatsen van het cloudplatform van Amazon Web Services naar Google. Coinbase heeft jarenlang gebruik gemaakt van AWS, dus deze verschuiving zal belangrijk zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit