Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoinprijs raakt $19,5K bij wekelijkse afsluiting nu handelaar 'groene week' voorspelt

Bitcoin (BTC) zag nieuwe winsten op 23 oktober toen het weekend een potentieel lanceerplatform voor de stieren opleverde.BTC/USD 1-uurs candle chart (Bitstamp). Bron: TradingView

10 miljoen dollar liquidaties als Bitcoin hoger stapt

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView volgden BTC/USD toen het tot boven $19.500 steeg toen de wekelijkse sluiting naderde.

Hoewel bescheiden, doorbrak de beweging van $300 het verder vlakke handelsgedrag. Bitcoin is notoir rangebound op dagelijkse timeframes.

Nu was de hoop groot dat de markt de komende dagen meer solide prijsactie zou bieden, terwijl $20.000 meer dan een week buiten bereik bleef.

Groene week in het verschiet, liefst eerst de huidige CME gap dichten, vertelde populaire trader Crypto Ed aan Twitter-volgers in een update op het moment van schrijven.

Een begeleidende grafiek toonde weerstand in het spel rond $19.500.Nog steeds hoger bewegend vanuit de groene box. Voorlopig verworpen precies op die horizontale, voegde hij eraan toe.BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: Crypto Ed/ Twitter

On-Chain College merkte ondertussen op dat zelfs zo'n uptick op een uur tijd een relatief groot aantal liquidaties teweegbracht, die een meerdaags record vestigden.

Ongeveer $6 miljoen aan Bitcoin Short Liquidaties in het afgelopen uur. Dit is het hoogste short liquidatie niveau in 10 dagen, bevestigde het naast data van on-chain analytics platform CryptoQuant.

BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: On-Chain College/ Twitter

Weeksluiting kan hoogtepunt van meerdere weken worden

In termen van wekelijkse sluitingen leek 23 oktober weer een close-run candle te worden binnen een steeds compactere cluster.

Gerelateerd: Bitcoin zal over $100K schieten in 2023 voor 'grootste bearmarkt' - handelaar

Mocht BTC/USD de week eindigen boven $19.440, dan zou dat niettemin de hoogste weeksluiting betekenen sinds begin september.


BTC/USD 1-weekse kaarsgrafiek (Bitstamp). Bron: TradingView

In een update beschreef trading suite Decentrader niettemin dat Bitcoin sterk de week ingaat, met meerdere handelsindicatoren bullish.

wat denken jullie dat gaat gebeuren met de bitcoin?
laat het weten in de comments!Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit