Doorgaan naar hoofdcontent

Stijgende Ruwe Olie Futures Tijdens de Europese Handelssessie


Op vrijdag 1 september 2023 toonden de ruwe olie futures een opmerkelijke stijging tijdens de Europese handelssessie. De prijs van ruwe olie bereikte interessante hoogtes op de New York Mercantile Exchange, waarbij futures voor levering in oktober werden verhandeld voor $84,64 per vat op het moment van schrijven. Dit betekende een stijging van 1,21%.

De handelsdag begon met een sessiehoogte van $84,64 per vat, een niveau dat niet alleen investeerders, maar ook marktanalisten in de gaten hielden. Het is belangrijk op te merken dat deze prijsbeweging plaatsvond binnen een bredere context van schommelingen in de olieprijzen, en er zijn verschillende factoren die hieraan hebben bijgedragen.

Een van de belangrijkste niveaus waarop de ruwe olieprijs zou kunnen stuiten, bevindt zich op $79,34 per vat. Dit wordt beschouwd als een potentiële ondersteuningszone waarin de prijs zou kunnen stabiliseren als er neerwaartse druk ontstaat. Aan de andere kant zou er weerstand kunnen zijn op $85,17 per vat, wat aangeeft dat er mogelijk verkopers zijn die winst willen nemen op dit niveau.

Tegelijkertijd, in een andere hoek van de markt, zien we de Amerikaanse dollar-index, die het rendement van de dollar ten opzichte van zes andere belangrijke valuta's volgt. Deze index daalde met 0,17% en werd verhandeld tegen $103,41. De beweging van de dollar heeft vaak invloed op de olieprijzen, aangezien olie internationaal wordt verhandeld in dollars. Een zwakkere dollar kan de olieprijzen opdrijven, aangezien het voor buitenlandse kopers goedkoper wordt om olie te kopen.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan steeg de prijs van Brent-olie voor levering in november met 0,98% tot $87,68 per vat. Dit is een andere belangrijke benchmark voor de wereldwijde olieprijzen en de prijsstijging weerspiegelt de algehele positieve stemming in de oliemarkten.

Een interessant punt om op te merken is de spread tussen Brent-olie en ruwe oliecontracten, die op $3,04 per vat stond. Dit geeft aan dat er een verschil is tussen de prijs van Brent-olie en ruwe olie, wat kan worden toegeschreven aan factoren zoals geopolitieke gebeurtenissen, aanbod en vraag, en de kwaliteit van de olie zelf.

Kortom, de stijging van de ruwe olie futures tijdens de Europese handelssessie op 1 september 2023 laat zien dat de oliemarkt nog steeds volatiel is en gevoelig voor verschillende invloeden. Investeerders en analisten zullen deze ontwikkelingen nauwlettend blijven volgen terwijl ze proberen te begrijpen welke factoren de olieprijzen in de toekomst zullen beïnvloeden. De dynamiek van de olie-industrie blijft altijd fascinerend en complex voor degenen die betrokken zijn bij de grondstoffenhandel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr