Doorgaan naar hoofdcontent

Stijgende Ruwe Olie Futures Tijdens de Europese Handelssessie


Op vrijdag 1 september 2023 toonden de ruwe olie futures een opmerkelijke stijging tijdens de Europese handelssessie. De prijs van ruwe olie bereikte interessante hoogtes op de New York Mercantile Exchange, waarbij futures voor levering in oktober werden verhandeld voor $84,64 per vat op het moment van schrijven. Dit betekende een stijging van 1,21%.

De handelsdag begon met een sessiehoogte van $84,64 per vat, een niveau dat niet alleen investeerders, maar ook marktanalisten in de gaten hielden. Het is belangrijk op te merken dat deze prijsbeweging plaatsvond binnen een bredere context van schommelingen in de olieprijzen, en er zijn verschillende factoren die hieraan hebben bijgedragen.

Een van de belangrijkste niveaus waarop de ruwe olieprijs zou kunnen stuiten, bevindt zich op $79,34 per vat. Dit wordt beschouwd als een potentiële ondersteuningszone waarin de prijs zou kunnen stabiliseren als er neerwaartse druk ontstaat. Aan de andere kant zou er weerstand kunnen zijn op $85,17 per vat, wat aangeeft dat er mogelijk verkopers zijn die winst willen nemen op dit niveau.

Tegelijkertijd, in een andere hoek van de markt, zien we de Amerikaanse dollar-index, die het rendement van de dollar ten opzichte van zes andere belangrijke valuta's volgt. Deze index daalde met 0,17% en werd verhandeld tegen $103,41. De beweging van de dollar heeft vaak invloed op de olieprijzen, aangezien olie internationaal wordt verhandeld in dollars. Een zwakkere dollar kan de olieprijzen opdrijven, aangezien het voor buitenlandse kopers goedkoper wordt om olie te kopen.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan steeg de prijs van Brent-olie voor levering in november met 0,98% tot $87,68 per vat. Dit is een andere belangrijke benchmark voor de wereldwijde olieprijzen en de prijsstijging weerspiegelt de algehele positieve stemming in de oliemarkten.

Een interessant punt om op te merken is de spread tussen Brent-olie en ruwe oliecontracten, die op $3,04 per vat stond. Dit geeft aan dat er een verschil is tussen de prijs van Brent-olie en ruwe olie, wat kan worden toegeschreven aan factoren zoals geopolitieke gebeurtenissen, aanbod en vraag, en de kwaliteit van de olie zelf.

Kortom, de stijging van de ruwe olie futures tijdens de Europese handelssessie op 1 september 2023 laat zien dat de oliemarkt nog steeds volatiel is en gevoelig voor verschillende invloeden. Investeerders en analisten zullen deze ontwikkelingen nauwlettend blijven volgen terwijl ze proberen te begrijpen welke factoren de olieprijzen in de toekomst zullen beïnvloeden. De dynamiek van de olie-industrie blijft altijd fascinerend en complex voor degenen die betrokken zijn bij de grondstoffenhandel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit