Doorgaan naar hoofdcontent

Goud- en Metaalmarkten Reageren op Wereldwijde Dynamiek: Wat U Moet Weten

De financiële wereld had vandaag weer een opwindende dag, vooral met betrekking tot de goudprijzen en andere belangrijke metalen.
Goudprijzen in Beweging


Goudprijzen vertoonden vandaag een stijging. De markten speculeren dat de Federal Reserve de rentetarieven deze week ongewijzigd zal laten. Daarbij voegen groeiende angsten voor een mogelijke sluiting van de Amerikaanse overheid, wat leidt tot een toename in de vraag naar veilige havens zoals goud.


Eerdere stijgingen in inflatie en economische activiteitsdata hebben de markten er echter niet van overtuigd dat een onmiddellijke renteverhoging in de VS op komst is. Dit ondanks het feit dat de dollar de afgelopen tijd naar hoogtepunten van zes maanden is geschoten.


De dreiging van een Amerikaanse overheidssluiting, te midden van onenigheid tussen top-Republikeinse wetgevers over defensie-uitgaven en algemene fiscale bezuinigingen, veroorzaakt ook zorgen. Er resten de wetgevers ongeveer twee weken om een nieuwe uitgavenwet te passeren en een sluiting te voorkomen.


Interessant is dat goud in het verleden tijdens overheidsafsluitingen weinig winst heeft laten zien. Als voorbeeld; de langste overheidsafsluiting in de geschiedenis (2018-2019) leidde slechts tot een stijging van de goudprijzen met $20 over 35 dagen.Federal Reserve en Wereldwijde Centrale Bank Beslissingen


Hoewel de Federal Reserve naar verwachting de rentetarieven zal handhaven, blijft de markt voorzichtig over de toekomstige vooruitzichten. De recente stijging van de inflatie en de veerkracht van de Amerikaanse economie bieden mogelijk ruimte voor verdere renteverhogingen.


Daarnaast kijken marktparticipanten ook naar beslissingen van centrale banken in andere grote economieën zoals China, het VK en Japan. Alleen de Bank of England wordt deze week verwacht de rente te verhogen.


Koper en de Chinese Markt


Wat betreft industriële metalen bleven de koperprijzen vandaag grotendeels stabiel. Dit komt door hernieuwde zorgen over de Chinese import en met name de vastgoedmarkt. Terwijl recente economische indicatoren enige tekenen van herstel toonden, staat de vastgoedmarkt in China voor nieuwe uitdagingen, met name de schuldenproblematiek van grote vastgoedontwikkelaars zoals Country Garden Holdings en China Evergrande Group.


De centrale bank van China, de People's Bank of China, wordt verwacht de leenrente op recordlaagtes te houden. Maar ondanks stimulerende maatregelen blijft het vooruitzicht voor de Chinese vastgoedmarkt, een belangrijke drijfveer voor de vraag naar koper, overwegend somber.


Al met al blijft de financiële wereld in afwachting van diverse wereldwijde gebeurtenissen die invloed zullen hebben op de prijzen van goud, koper en andere belangrijke activa.Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit