Doorgaan naar hoofdcontent

Goud- en Metaalmarkten Reageren op Wereldwijde Dynamiek: Wat U Moet Weten

De financiële wereld had vandaag weer een opwindende dag, vooral met betrekking tot de goudprijzen en andere belangrijke metalen.
Goudprijzen in Beweging


Goudprijzen vertoonden vandaag een stijging. De markten speculeren dat de Federal Reserve de rentetarieven deze week ongewijzigd zal laten. Daarbij voegen groeiende angsten voor een mogelijke sluiting van de Amerikaanse overheid, wat leidt tot een toename in de vraag naar veilige havens zoals goud.


Eerdere stijgingen in inflatie en economische activiteitsdata hebben de markten er echter niet van overtuigd dat een onmiddellijke renteverhoging in de VS op komst is. Dit ondanks het feit dat de dollar de afgelopen tijd naar hoogtepunten van zes maanden is geschoten.


De dreiging van een Amerikaanse overheidssluiting, te midden van onenigheid tussen top-Republikeinse wetgevers over defensie-uitgaven en algemene fiscale bezuinigingen, veroorzaakt ook zorgen. Er resten de wetgevers ongeveer twee weken om een nieuwe uitgavenwet te passeren en een sluiting te voorkomen.


Interessant is dat goud in het verleden tijdens overheidsafsluitingen weinig winst heeft laten zien. Als voorbeeld; de langste overheidsafsluiting in de geschiedenis (2018-2019) leidde slechts tot een stijging van de goudprijzen met $20 over 35 dagen.Federal Reserve en Wereldwijde Centrale Bank Beslissingen


Hoewel de Federal Reserve naar verwachting de rentetarieven zal handhaven, blijft de markt voorzichtig over de toekomstige vooruitzichten. De recente stijging van de inflatie en de veerkracht van de Amerikaanse economie bieden mogelijk ruimte voor verdere renteverhogingen.


Daarnaast kijken marktparticipanten ook naar beslissingen van centrale banken in andere grote economieën zoals China, het VK en Japan. Alleen de Bank of England wordt deze week verwacht de rente te verhogen.


Koper en de Chinese Markt


Wat betreft industriële metalen bleven de koperprijzen vandaag grotendeels stabiel. Dit komt door hernieuwde zorgen over de Chinese import en met name de vastgoedmarkt. Terwijl recente economische indicatoren enige tekenen van herstel toonden, staat de vastgoedmarkt in China voor nieuwe uitdagingen, met name de schuldenproblematiek van grote vastgoedontwikkelaars zoals Country Garden Holdings en China Evergrande Group.


De centrale bank van China, de People's Bank of China, wordt verwacht de leenrente op recordlaagtes te houden. Maar ondanks stimulerende maatregelen blijft het vooruitzicht voor de Chinese vastgoedmarkt, een belangrijke drijfveer voor de vraag naar koper, overwegend somber.


Al met al blijft de financiële wereld in afwachting van diverse wereldwijde gebeurtenissen die invloed zullen hebben op de prijzen van goud, koper en andere belangrijke activa.Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr