Doorgaan naar hoofdcontent

Indonesië wil zijn nationale crypto exchange in juni lanceren

Indonesië wil zijn nationale crypto exchange in juni lanceren


De Indonesische minister van handel is van plan om in juni de nationale cryptocurrency-uitwisseling van het land te lanceren. Oorspronkelijk was het doel om het uitwisselingsplatform in december 2022 te lanceren, maar dat was iets te vroeg voor dit gekke schema. Minister Zulkifli Hasan deelde de nieuwe lanceringsdatum tijdens de opening van Crypto Literacy Month in Jakarta.

5 bedrijven komen in aanmerking

Op het moment van schrijven onderzoekt de regering volgens Zulkifli welke bedrijven in aanmerking komen om deel uit te maken van het handelsplatform. Er zijn momenteel vijf handelsplatformen geregistreerd bij nationale toezichthouders. Volgens Zulkifli behoren alle vijf bedrijven mogelijk tot nationale cryptocurrency-uitwisselingen.

Het handelsplatform van het ministerie zal binnenkort dienen als een soort verrekenkantoor en ultieme beheerder voor de lokale cryptocurrency-markt. Een clearinghouse fungeert als tussenpersoon tussen kopers en verkopers om vlotte transacties te garanderen.

Tegelijkertijd zal het ook de rol van manager spelen om de stroom van activa van beide partijen te beheersen. In theorie kun je ook problemen als FTX voorkomen, wat natuurlijk goed is voor de betrouwbaarheid in de branche.

Geen haast

De minister van handel deelde ook met het publiek dat de Indonesische regering geen haast heeft om een ​​handelsplatform op te richten. "Laten we ons niet haasten om dingen voor elkaar te krijgen, want als we ze niet voor elkaar krijgen, wordt het een puinhoop", zei Zulkifli. De lancering van de Nationale Kermis heeft onder meer vertraging opgelopen door wetgeving. Voorlopig blijft de regulering van de crypto-industrie onder de bevoegdheid van de Commodity Futures Trading Regulator, ook wel bekend als Bappebti.

Die bevoegdheid wordt straks overgedragen aan de Autoriteit Financiële Markten, waarna ook de beurs van start zou kunnen gaan. Deze machtsverschuiving is een reactie op de nieuwe encryptiewetgeving die op 15 december is aangenomen. Sindsdien worden cryptocurrencies en andere digitale activa beschouwd als gereguleerde financiële effecten. Op 5 december kondigde de gouverneur van Bank Indonesia, Perry Warjiyo, aan dat zijn geplande digitale valuta van de centrale bank het enige wettige betaalmiddel van Indonesië zal zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit