Doorgaan naar hoofdcontent

Indonesië wil zijn nationale crypto exchange in juni lanceren

Indonesië wil zijn nationale crypto exchange in juni lanceren


De Indonesische minister van handel is van plan om in juni de nationale cryptocurrency-uitwisseling van het land te lanceren. Oorspronkelijk was het doel om het uitwisselingsplatform in december 2022 te lanceren, maar dat was iets te vroeg voor dit gekke schema. Minister Zulkifli Hasan deelde de nieuwe lanceringsdatum tijdens de opening van Crypto Literacy Month in Jakarta.

5 bedrijven komen in aanmerking

Op het moment van schrijven onderzoekt de regering volgens Zulkifli welke bedrijven in aanmerking komen om deel uit te maken van het handelsplatform. Er zijn momenteel vijf handelsplatformen geregistreerd bij nationale toezichthouders. Volgens Zulkifli behoren alle vijf bedrijven mogelijk tot nationale cryptocurrency-uitwisselingen.

Het handelsplatform van het ministerie zal binnenkort dienen als een soort verrekenkantoor en ultieme beheerder voor de lokale cryptocurrency-markt. Een clearinghouse fungeert als tussenpersoon tussen kopers en verkopers om vlotte transacties te garanderen.

Tegelijkertijd zal het ook de rol van manager spelen om de stroom van activa van beide partijen te beheersen. In theorie kun je ook problemen als FTX voorkomen, wat natuurlijk goed is voor de betrouwbaarheid in de branche.

Geen haast

De minister van handel deelde ook met het publiek dat de Indonesische regering geen haast heeft om een ​​handelsplatform op te richten. "Laten we ons niet haasten om dingen voor elkaar te krijgen, want als we ze niet voor elkaar krijgen, wordt het een puinhoop", zei Zulkifli. De lancering van de Nationale Kermis heeft onder meer vertraging opgelopen door wetgeving. Voorlopig blijft de regulering van de crypto-industrie onder de bevoegdheid van de Commodity Futures Trading Regulator, ook wel bekend als Bappebti.

Die bevoegdheid wordt straks overgedragen aan de Autoriteit Financiële Markten, waarna ook de beurs van start zou kunnen gaan. Deze machtsverschuiving is een reactie op de nieuwe encryptiewetgeving die op 15 december is aangenomen. Sindsdien worden cryptocurrencies en andere digitale activa beschouwd als gereguleerde financiële effecten. Op 5 december kondigde de gouverneur van Bank Indonesia, Perry Warjiyo, aan dat zijn geplande digitale valuta van de centrale bank het enige wettige betaalmiddel van Indonesië zal zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr